EB-seglatsen avslutad

Tisdagen den 20 juli anlände s/y Verdandi till ASS efter ett 950 sjömil långt äventyr till havs.

Vi startade från Åbo den 4 juli för att delta i FiSSc-Race, en eskader runt Åland tillsammans med likasinnade sjöscouter från olika håll i svenskfinland. Den 10 plockade vi upp några fler besättningsmedlemmar från Mariehamn och fortsatte vår resa söderut på egen hand mot Svenska Utö.

Sedan fortsatte resan mot baltikum. Efter en knappa tre dygns sjöresa anlände vi till Klaipeda i Litauen. Efter att vi utforskat Klaipeda fortsatte vi norrut till Liepaja och Ventspils i Lettland. Efter att ha upplevt dessa städer i strålande sommarhetta styrde vi kosan hemåt och anlände till Nagu den 19 juli. Den tjugonde förtöjde vi hemma på Beckholmen otaliga minnen och upplevelser rikare! Läs den fullständiga historien i Blaskposten inom snar framtid...

Bilder från EB-10 är på kommande till galleriet